You are here

Alle Tiders Fællesskab

Vi er alle sammen forskellige. Nogle er til Bach, andre er til Beatles. Nogle er til fodbold, andre er til håndarbejde. Nogle dyrker naturen og træerne, andre dyrker kulturen i alle dens forgreninger.

Uanset hvem vi er, og hvad vores hjerter banker for, er der en forening eller et fællesskab, hvor vi kan møde ligesindede og være sammen om vores passion. Og i Roskilde er vi sammen i skøn forening. Vi har mere end 350 foreninger i kommunen, heraf 130 sociale foreninger, bestående af engagerede medlemmer og frivillige, der gerne vil gøre noget – og være noget – for andre.

Vi elsker at gøre ting i fællesskab. Det ligger i vores DNA. Fællesskab skaber sammenhold. Og sammenhold skaber sammenhængskraft. Og sammenhængskraften er stor og stærk i vores Roskilde. Uanset hvilken forening eller hvilket fællesskab vi er med i, er vi med til at sikre, at vi alle sammen er med i fællesskabet. Føler nogen sig uden for, får vi dem med igen.
Taleboble: Vi gør en forskel sammen
Fra kommunens side støtter vi vores foreninger alt det, vi kan. Vores frivillige kan nemlig løse opgaver, som ligger uden for kommunens rækkevidde. Og derfor arbejder vi og vores foreninger sammen. Vi har fælles mål. Og samarbejdet spiller.

Ligesom det gør, når 30.000 frivillige hver sommer ruller ærmerne op og sammen får Roskilde Festivalen op at stå. Eller når foreningen Jyllinge Leger ruller buksebenene op og går – og løber – på opdagelse i vores skønne natur. Der er hundreder af andre lige så gode eksempler på fællesskab i Roskilde fra Viby i syd til Jyllinge i nord. Måske sidder du nu og får idéen til lige præcis den forening, der mangler i dag? Den kan blive til virkelighed i morgen.

Download

Senest opdateret

01.04.2019