You are here

Alle Tiders Turistby – det spiller med os og vores gæster

Det er nemt at komme til Roskilde Kommune, men svært at tage herfra igen.

Hvad enten de taler kinesisk, tysk, engelsk eller sågar københavnsk rejser turisterne til Roskilde Kommune som aldrig før. Vi er en kommune med mange seværdigheder og attraktioner, og nu er vi også strøget helt til tops på den attraktive liste over største omsætning inden for turist-erhvervet i Region Sjælland. Det spiller for Roskilde Kommune. Og endnu vigtigere: Det hele spiller sammen.

Nogle turister kommer for at opleve vores Domkirke og opdager så også den pulserende Bymidte med butikker og handel. Nogle kommer til for besøge Vikingeskibsmuseet og opdager så også Ragnarock, Museet for Pop, Rock og Ungdomskultur. Nogle kommer til for at nyde Roskilde Fjord og opdager så også Skjoldungernes Land, Danmarks første nationalpark. Nogle kommer for at tage på byvandring og opdager så, at man også kan tage en cykeltur gennem vores skønne natur. Man behøver ikke lede efter seværdigheder og oplevelser i Roskilde, for den ene leder af sig selv til den anden, der igen leder til den tredje. Roskilde Kommune er en levende fortælling om vores ubrudte historie fra vikingetiden over middelalderen og til i dag. Fra Roar til Risø. Fra Rabalderstræde til Roskilde Midtby. Det hele er der, side om side.

Taleboble: En af vores største attraktioner er vores fællesskab
Det er den slags, der gør turister til gæster og gæster til borgere. Hvad enten man taler kinesisk, tysk, engelsk eller københavnsk er alle enige om én ting: Roskilde Kommune er nem at komme til, men den er svær at tage fra igen.

Download

Senest opdateret

01.04.2019